Loše nakon Gemzara

Fibrom

Pacijent star 81 godinu
Novotvorina u repu gušterače s metastazama u jetri (T4NxM1)
Biopsija nije uspjela
Istodobno - dijabetes melitus tipa 2
Oznake tumora oko 19-9 461
Ca 125 127
Stanje je vrlo slabo. Većinu vremena provodi u krevetu, pppetit nije baš dobar, ali jede.
Gemzar je počeo u utorak. U srijedu se vratila slabost, u četvrtak je govor nestao, šećer pao. Pozvali su hitnu pomoć, stavili glukozu.
Danas sam počeo govoriti odvojene riječi; ima emocija, sjeća se svih, ali govor se ne vraća u obliku u kojem je bio.
Kemoterapeut kaže da Gemzar ne može imati takvu nuspojavu i kaže da moramo nastaviti, ali sumnjamo.
Koji su savjeti u ovoj situaciji?
Hvala

Kronične bolesti: br

Na usluzi Pitajte doktora dostupno je savjetovanje onkologa o bilo kojem problemu koji vas se tiče. Medicinski stručnjaci pružaju konsultacije danonoćno i besplatno. Postavite svoje pitanje i odmah dobiti odgovor!

Povratak raka dojke, kemoterapija paklitaksel + gemzar

Pretraživanje foruma
Napredno pretraživanje
Pronađite sve postove kojima zahvaljujete
Pretražite u dnevnicima
Napredno pretraživanje
Idi na stranicu.

Bit ću izuzetno zahvalan ako netko može malo prokomentirati situaciju.

Sada imam 39 godina, 2002. godine u dobi od 35 godina dijagnosticiran mi je rak dojke T2N1M0, tumor neovisan o hormonima. Mastektomija, kemoterapija 4 tečaja AS + 4 tečaja Taxotere. Dana 01.12.2006. Rutinska rendgenska snimka pokazala je žarišta u desnom pluću, CT snimka 27.12.2006. Potvrdila je njihovu prirodu, pokazala zahvaćene limfne čvorove u medijastinumu i povećanu jetru bez znakova oštećenja. Propisana kemoterapija paklitaksel + Gemzar prema shemi 1-8-22 dana, kontrolirajte RTG nakon 3 tečaja i kontrolirajte CT na kraju, ako sve prođe bez problema. Liječnik je ležerno govorio o težoj toleranciji ove sheme u usporedbi s prethodnim liječenjem, ali budući da je razgovor bio telefonski, nisam imao priliku razviti temu. Je li stvarno sve tako tužno? Zadnji put sam išao na posao.

U opisu lijekova nisam vidio informaciju uzrokuju li npr. Umjetnu menopauzu, za mene je to prilično važno. Trebam li inzistirati na ispitivanju glave u svojoj situaciji? Kakve su mi šanse ovaj put? Unaprijed hvala svima koji su se javili.

Fifisa
Pogledaj profil
Nađi sve postove korisnika Fifisa
vmark
Pogledaj profil
Nađi sve postove člana vmark

Poštovani doktore, puno vam hvala na odgovoru!

Općenito, razumijem svu netočnost zadnjeg pitanja, ali osoba je slaba, oprostite.

Pod "tužnim" podrazumijevao sam komplikacije HT-a koje mogu ometati rad čak i od kuće i posjećivanje matičnog ureda nekoliko puta tjedno, ako je moguće.

Sad se osjećam vrlo pristojno, nema kašljanja, nema bilo kakve boli, odnosno svi ljudi s vremena na vrijeme kašlju i negdje imaju nešto ne, ne, da, boli, nisam izuzetak. Ponekad osjetim i najmanje peckanje usred prsa, na dlanu ispod ključne kosti i do mjesta gdje se rebra spajaju. Ponekad - 6-7 puta od ljeta - u valu se zakotrljala glavobolja slična migreni, kada čak počne osjećati mučninu i neugodno je micati očima, češće je to bilo tijekom menstruacije, u vidnom polju na periferiji, istodobno, počeli su drhtati i neki stakleni cik-cakovi. Ovo je stanje trajalo 10-15 minuta, a zatim se pusti. O tome sam razgovarao sa svojim liječnikom koji je liječio, on je sve zapisao, ali rekao je da s njegove točke gledišta to nije povezano s osnovnom bolešću. Udvostručavanje još nije bilo, glava uglavnom boli vrlo rijetko. Očito sam samo očekivao temeljitiji pregled, i ovom bih prilikom provjerio kosti, ali ne kao liječnik, ne mogu na tome inzistirati, nema argumenata.

Oprostite na zabuni, samo malo zastrašujuće.

Gemcitabin (Gemzar) i njegovo mjesto u suvremenoj kemoterapiji protiv raka

* Faktor utjecaja za 2018. prema RSCI-u

Časopis je uvršten na Popis recenziranih znanstvenih publikacija Višeg ovjeroviteljskog povjerenstva.

Pročitajte u novom broju

Gemcitabin (2-deoksi-2 ', 2) difluorocitidin monoklorid) koji je proizvela farmaceutska tvrtka Eli Lilly pod imenom Gemzar jedan je od najpopularnijih suvremenih lijekova protiv raka koji su ušli u kliničku praksu tijekom posljednjeg desetljeća..

Gemzar

Ekaterina Ruchkina 19. ožujka 2012

Opis i uputa lijeka Gemzar

Gemzar je lijek koji zaustavlja diobu stanica. Ti se lijekovi nazivaju "citostatici" i koriste se u nekim malignim novotvorinama kako bi zaustavili rast abnormalnih stanica. Gemzarovi metaboliti ugrađeni su u DNA stanice koja se dijeli i modificiraju ovaj nasljedni materijal, što dovodi do prekida ovog procesa. Eliminacija ovog lijeka događa se uglavnom putem bubrega. Razmjena komponenata Gemzar ovisi o spolu i dobi pacijenta. Ovo citostatsko sredstvo može se liječiti samostalno ili se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima..

Gemzar se koristi za:

  • Rak pluća nije mala stanica;
  • Rak mjehura;
  • Rak dojke;
  • Rak testisa;
  • Rak gušterače.

Oblik otpuštanja lijeka otopina je za intravensku primjenu. Štoviše, ova se infuzija provodi dulje vrijeme (najmanje pola sata), kap po kap. Uputa pripravka Gemzar opisuje standarde za njegovu upotrebu u raznim onkološkim dijagnozama. Prirodno, ove informacije služe za upoznavanje pacijenta s načelima terapije ovim lijekom. Također, napomena opisuje kako pripremiti otopinu Gemzar za kapaljke.

Gemzar je kontraindiciran za:

  • Trudnoća, dojenje, netolerancija na lijekove;

- s oprezom kad -

  • Infekcije - bakterijske, virusne i gljivične;
  • Oštećenje krvotvorne funkcije;
  • Kršenje bubrega, jetre.

Nuspojave i predoziranje Gemzarom

Navest ćemo one komplikacije koje se vrlo često javljaju tijekom liječenja Gemzarom - to jest u više od 10% slučajeva. Dakle, probavni sustav karakterizira kršenje jetre, povraćanje. Bubrezi daju takvu komplikaciju kao što je pojava proteina ili krvi u mokraći (u malim količinama). Vrlo često pacijenti imaju otežano disanje, febrilno (gripi nalik) stanje, edeme. Uz to, u manjem broju slučajeva zabilježeni su: kršenje krvne slike, dispeptični simptomi, stomatitis, kožne reakcije - osip i svrbež, ćelavost, rinitis i tako dalje..

U slučaju predoziranja (ako postoje sumnje da se dogodilo), bolesnika treba nadzirati u bolnici, provjeriti stanje njegove krvi, postupati prema simptomima.

Recenzije o Gemzaru

Čitati kritike o Gemzaru nije tako lako, jer oni govore ne samo o činjenici da je čovjekovo zdravlje narušeno, već i o činjenici da mu prijeti život. Utoliko je važnije što postoje razni lijekovi i sheme za njihovu uporabu koji pomažu u prevladavanju ovih bolesti..

U karcinomu gušterače Gemzar se koristi prilično često. U nekim su slučajevima pacijenti i njihova rodbina vrlo zadovoljni uporabom ovog lijeka:

  • Zahvaljujući Gemzaru, moj otac živi gotovo godinu dana nakon dijagnoze. Prikupio sam puno informacija o ovom lijeku - on je najbolji u našoj situaciji..

Ali, naravno, učinkovitost bilo kojeg lijeka za takve patologije je individualna:

  • Prepisana nam je kemoterapija Gemzarom. No liječnik je natuknuo da, najvjerojatnije, neće biti učinka. Sad ne znam isplati li se baviti beskorisnim progonom tijela...

Kao odgovor na ove tragične sumnje, liječnici prisutni na ovoj temi foruma napisali su sljedeće:

  • Kemoterapija se daje uvijek onoliko koliko je pacijent tolerira. Gemzar je stvarna prilika za produljenje života. Ne možete se predati, trebate iskoristiti sve mogućnosti i metode liječenja!

Možete se pridružiti ovoj preporuci stručnjaka i dodati da na Internetu postoji mnogo zajednica, web mjesta i blogova posvećenih onkologiji. Na njima možete pronaći ljude koji su iz prve upoznati s ovim problemom i mogu podijeliti svoje iskustvo, predložiti imena dobrih liječnika i pružiti podršku u teškim vremenima..

Također je važno bez sumnje odbiti sve predložene opcije za "alternativni tretman" - ovo je put do tragičnog kraja. Lijekovi, uključujući Gemzar, kirurško liječenje - ovo je znatan arsenal za borbu protiv raka kojim raspolažete.

Recenzije pacijenata Gemzar


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 745
Prijave: 10-04-2014


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 344
Prijave: 11-12-2014

Kapitolina, molim te reci mi. kad sam radio PET u opisu trbušnih organa, U papaumbilikalnoj zoni s lijeve strane nalazi se hernija sa sadržajem u obliku crijevnih petlji s vučom na kožu, s niskom metaboličkom aktivnošću max = 2,4. Otišao sam na konzultacije kirurga da mi objasni (da sam razumio kilu) a nadalje, tamo gdje je u obliku petlji, u crijevu. Drugo je pitanje je li potrebno na operaciju ako me to ne muči. Dakle, nisu mi ništa rekli, ni o operaciji, ni o tome (samo je postojao odgovor, želite li operaciju ili ne). Odgovorite molim vas, inače sam zabrinut zbog nečega..

Kapitolina, molim te reci mi. kad sam radio PET u opisu trbušnih organa, U papaumbilikalnoj zoni s lijeve strane nalazi se hernija sa sadržajem u obliku crijevnih petlji s vučom na kožu, s niskom metaboličkom aktivnošću max = 2,4. Otišao sam na konzultacije kirurga da mi objasni (da sam razumio kilu) a nadalje, tamo gdje je u obliku petlji, u crijevu. Drugo je pitanje je li potrebno na operaciju ako me to ne muči. Dakle, nisu mi ništa rekli, ni o operaciji, ni o onome (samo je postojao odgovor, želite li operaciju ili ne). Odgovorite molim vas, inače sam zabrinut zbog nečega..


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014

Kapitolina, molim te reci mi. kad sam radio PET u opisu trbušnih organa, U papaumbilikalnoj zoni s lijeve strane nalazi se hernija sa sadržajem u obliku crijevnih petlji s vučom na kožu, s niskom metaboličkom aktivnošću max = 2,4. Otišao sam na konzultacije kirurga da mi objasni (da sam razumio kilu) a nadalje, tamo gdje je u obliku petlji, u crijevu. Drugo je pitanje je li potrebno na operaciju ako me to ne muči. Dakle, nisu mi ništa rekli, ni o operaciji, ni o onome (samo je postojao odgovor, želite li operaciju ili ne). Odgovorite molim vas, inače sam zabrinut zbog nečega..


Grupa: početnici
Postova: 2
Prijava: 16-07-2015


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014


Grupa: početnici
Postova: 3
Prijava: 21-07-2015


Grupa: Korisnici
Postova: 142
Prijave: 03-11-2014
Od: SAD

Lena napisao:
Osjećam se odvratno, pijem protiv mučnine (ne pomažu puno), pridržavam se dijete (kuhana, kuhana na pari, neslana, nesna, itd.), Ali svejedno proljev, pijem 2 ml vode. Ne znam što drugo učiniti. Blijed kao zid, u tjedan dana izgubio 2 kg, razumijem da su to sitnice, ali ja sam već jak Buchenwald, težak 51, sada 48,5. Možda radim nešto pogrešno. Čitala sam sve kao.

Lena, koliko te razumijem.
Moja uobičajena težina je 50 (+ -2) kg. Dva tjedna nakon biopsije smršavio sam za

10kg.
Od proljeva su mi pomogli samo sok od rajčice i banane.
Ne mogu reći o mučnini - tijekom cijelog razdoblja liječenja samo sam jednom osjećao malu mučninu. Tablete su dane u bolnici sat vremena prije kemoterapije. Nakon zahvata nisam popila nikakve tablete.
Težina se vratila. Sada negdje oko 48 / 49kg. Napravio sam proteinske shakeove, ali tek nakon tretmana.


Grupa: Korisnici
Postova: 167
Prijave: 26-12-2014


Grupa: Moderatori
Postova: 1568
Prijave: 09-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 22
Prijava: 21-07-2015
Dob: 40
Od: Nižnjenovgorodska regija.

Ne znam. Sad imam Kapranovu Svetlu Yurievnu, sutra idem u komisiju, a u ponedjeljak u krevet. Nekako se uopće ne slažem s trećom fazom))) Imam "dobru" magnetsku rezonancu, proširenu samo na prednji zid rodnice. Općenito, lezimo i vidimo :)

Glavno je da moje raspoloženje nije srušeno! Postala sam još aktivnija))) I ljudi oko mene me dobro podržavaju. I kako možeš pustiti ruke. Imam omiljenog devetogodišnjeg sina i dužan sam plesati na njegovoj maturi i vjenčanju (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif)


Grupa: Korisnici
Postova: 22
Prijava: 21-07-2015
Dob: 40
Od: Nižnjenovgorodska regija.

Oh, i nisam u Ninu, ali u Dzerzhinsku, ovdje imamo dobru poslovnicu


Grupa: Korisnici
Postova: 534
Prijave: 10-04-2014

Ne znam. Sad imam Kapranovu Svetlu Yurievnu, sutra idem u komisiju, a u ponedjeljak u krevet. Nekako se uopće ne slažem s trećom fazom))) Imam "dobru" magnetsku rezonancu, proširenu samo na prednji zid rodnice. Općenito, lezimo i vidimo :)

Glavno je da moje raspoloženje nije srušeno! Postala sam još aktivnija))) I ljudi oko mene me dobro podržavaju. I kako pustiti ruke. Imam omiljenog devetogodišnjeg sina i moram plesati na njegovoj maturalnoj zabavi i vjenčanju (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif)

Sofia, dobar dan))) Katyusha i ja smo se liječile u Ninu. u regionalnom dispanzeru. kod Ermolaeve Alla Mstislavovna. liječnik od Boga))) ako je moguće. njoj je bolje. to je 100% rezultat oporavka. čak i u fazi 3. pogotovo ako je raspoloženje takvo borbeno))) Recite mi, jeste li promijenili opremu u Dzerzhinsku? a tada je nekada bila zastarjela oprema. što je OOD napravio za 30 sekundi. tamo je trebalo ležati oko 20 minuta, i bit će još nuspojava.. Ako možete. za vrijeme liječenja bolje je ne raditi. Neprekidno bolovanje daje se za vrijeme izloženosti. za svaki tečaj kemije bolovanje na tri dana. iako pokriva sve na različite načine..))) sretno..))


Grupa: Korisnici
Postova: 745
Prijave: 10-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 745
Prijave: 10-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 83
Prijave: 06-06-2015

Ne znam. Sad imam Kapranovu Svetlu Yurievnu, sutra idem u komisiju, a u ponedjeljak u krevet. Nekako se uopće ne slažem s trećom fazom))) Imam "dobru" magnetsku rezonancu, proširenu samo na prednji zid rodnice. Općenito, lezimo i vidimo :)

Glavno je da moje raspoloženje nije srušeno! Postala sam još aktivnija))) I ljudi oko mene me dobro podržavaju. I kako pustiti ruke. Imam omiljenog devetogodišnjeg sina i dužan sam plesati na njegovoj maturi i vjenčanju (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif) (IMG: style_emoticons / default / a_drama8.gif)


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014


Grupa: Korisnici
Postova: 534
Prijave: 10-04-2014

napisao)))) sad će me prokleti na ženu)))))))


Grupa: Korisnici
Poruke: 5175
Prijave: 09-04-2014

GEMZAR

Otac ima 69 godina. U proljeće je podvrgnut EKG-u, došlo je do "atrijalne fibrilacije s otkucajima srca od 75-120 u minuti". Stalno uzima Betaloc ZOK 25 mg i Pantovigar (10 dana u mjesecu) prema propisima kardiologa.

Ljeti mu je dijagnosticirana onkologija (4 žlice, gušterača).
Tečaj kemoterapije prekinut je nakon prve injekcije (Gemzar), jer razvio je ozbiljnu tahikardiju, EKG je pokazao "poremećaj ritma tipa konstantne ponavljajuće atrijalne tahikardije, otkucaja srca 115-125, HR 90-105", kardiolog je naložio hospitalizaciju na odjel za aritmiju radi odabira lijeka. ECHO-KG nije pokazao odstupanja od norme.
Nemoguće je staviti ga na pregled - fizički iscrpljen, slab, sindrom jake boli.

1,5 tjedna nakon početka tramalnih injekcija (3 puta dnevno) imao je napad tahikardije i niskog krvnog tlaka (tlak 75/50, puls 130). Pozvali su hitnu pomoć, dali injekcije (Cordaron, Asparkam, Kofein, Glukoza), nakon čega je puls pao. Preporučeno je nazvati terapeuta kako bi propisao lijek za aritmiju koji ne snižava krvni tlak. Sada se stanje stabiliziralo, tlak je oko 105 / 70-120 / 80, puls fluktuira oko 65-80.

Gemcitabin (Gemzar) i njegovo mjesto u suvremenoj kemoterapiji protiv raka

* Faktor utjecaja za 2018. prema RSCI-u

Časopis je uvršten na Popis recenziranih znanstvenih publikacija Višeg ovjeroviteljskog povjerenstva.

Pročitajte u novom broju

Gemcitabin (2-deoksi-2 ', 2) difluorocitidin monoklorid) koji je proizvela farmaceutska tvrtka Eli Lilly pod imenom Gemzar jedan je od najpopularnijih suvremenih lijekova protiv raka koji su ušli u kliničku praksu tijekom posljednjeg desetljeća..

Gemzar

Gemzar (Gemzar, Gemcitabin) je kemoterapijski lijek koji se obično propisuje pacijentima kojima je dijagnosticiran rak pluća, gušterače, mjehura i dojke. Lijek pripada skupini lijekova za kemoterapiju koji se nazivaju antimetaboliti. Ti lijekovi blokiraju proliferaciju stanica remeteći procese stvaranja DNA i RNA u njima. Stanice raka, u kojima je poremećena sinteza ovih kiselina, prestaju se razmnožavati i na kraju umiru.

Lijek se daje u obliku intravenske infuzije, postupak traje 30 minuta i izvodi se jednom tjedno. U liječenju raka dojke, infuzije se rade prema shemi: dva tjedna liječenja - tjedan dana pauze. Zahvat se može dobiti u klinici, jer nema potrebe za hospitalizacijom.

Rak se danas može izliječiti!

Najvažnije je pravovremeno prepoznati bolest u ranoj fazi i obratiti se onkologu.
Ne gubite dragocjeno vrijeme, možete nas kontaktirati za besplatno i kvalificirano savjetovanje.

Pomoći ćemo vam brzo prepoznati bolest, propisati liječenje i spasiti vam život!

Da biste zakazali pregled ili postavili bilo kakva pitanja u vezi s dijagnozom i liječenjem raka, pošaljite zahtjev s web stranice ili nazovite
telefonima: +7 499 112 35 19 (u Rusiji) ili + (972) 528 282 416 (Viber, WhatsApp)

Nuspojave Gemzara

Upotreba lijeka može izazvati brojne nuspojave, neke od njih su češće, druge su rijetke. Prisutnost i ozbiljnost ovih pojava individualni su za svakog pacijenta..

Česte nuspojave Gemzara:

  • anemija, smanjenje broja crvenih krvnih zrnaca
  • leukopenija, smanjenje broja leukocita, što dovodi do povećanog rizika od infekcija
  • trombocitopenija, smanjenje broja trombocita ispunjeno je krvarenjem, uključujući unutarnje
  • gubitak apetita, mučnina, povraćanje
  • povećana tjelesna temperatura
  • disfunkcija jetre, koja se vraća u normalu nakon završetka liječenja lijekovima
  • privremeni poremećaji u radu bubrega i odljevu mokraće
  • umor

Rijetke nuspojave

  • proljev ili zatvor
  • ranice u ustima i / ili usnama i promjene okusa
  • simptomi slični gripi: vrućica, glavobolja, bolovi u mišićima, začepljenost nosa, izraženi nakon prvog postupka
  • osip na tijelu
  • oticanje lica, gležnjeva i ruku
  • gubitak kose
  • svrbež kože
  • otežano disanje (vrlo rijetko)

Kada potražiti liječničku pomoć tijekom liječenja Gemzara

  • Povećanje tjelesne temperature na 38 ° C ili više
  • Svako oštro krvarenje ili iznenadna jaka bljedilo
  • Bol na mjestu ubrizgavanja
  • Povećavanje edema
  • Teški proljev (više od 3 puta dnevno tijekom 3 dana)
  • Zatvor više od 3 dana
  • Osjećaj žarenja ili puzanja na rukama i / ili stopalima
  • Povraćanje koje traje više od 24 sata nakon završetka lijeka
  • Reakcija kože na liječenje
  • Akutna reakcija pluća

Prije početka liječenja Gemzarom, trebali biste razgovarati sa svojim liječnikom o sljedećim pitanjima:

  • Trudnoća
    Gemzar ima nepovoljan učinak na fetus, a također može spriječiti trudnoću. Tijekom liječenja Gemzarom, trebali biste biti posebno oprezni kako biste spriječili trudnoću.
  • Postojeći medicinski problemi
    Obavijestite svog liječnika ako imate bolesti zglobova, bolesti srca, šindre, bubrežne kamence, disfunkciju jetre

Lijekovi

Sve lijekove koje uzimate, uključujući one koji se izdaju bez recepta, mora odobriti liječnik. Zajedno s liječenjem Gemzarom, nije propisan unos aspirina ili pripravaka koji ga sadrže.

Preporučuje se suzdržavanje od cijepljenja tijekom cijelog tretmana i neposredno nakon završetka, kao i izbjegavanje kontakta s osobama koje su cijepljene živim ili ubijenim cjepivima..
Također je potrebno suzdržati se od pijenja alkoholnih pića..

Recenzije liječenja raka u Izraelu

Medicinski medicinski centar izliječio je pacijenta s karcinomom pluća u 4. fazi!


Nakon što su mi pomogli u Medicinskom centru, uvjerio sam se iz vlastitog iskustva da je Izrael pravi izbor za liječenje raka, dok je u Rusiji rak još uvijek smrtna kazna za pacijente..

Belov Andrey, 40 godina (Moskva)
Više detalja

1. lipnja 2020., ponedjeljak

Nastavljamo raditi i ponovno primamo sve pacijente!

Dragi prijatelji, Imedical Medical Center najavljuje nastavak dolazaka na liječenje i dijagnostiku u Izrael. Zahvaljujući ovoj prilici ponovno prihvaćamo sve strane pacijente. Također, nastavljamo provoditi videokonzultacije u odsutnosti o medicinskim dokumentima: Drugo medicinsko mišljenje Dekodiranje rezultata Internetsko video savjetovanje s liječnikom Donošenje zaključka i propisivanje liječenja u mjestu prebivališta Vi.

26. travnja 2020., nedjelja

Liječenje raka mokraćnog mjehura u Izraelu dostiglo je novu razinu

Po prvi puta u posljednjih nekoliko godina, izraelska medicina prolazi kroz kvalitativnu promjenu u liječenju raka mokraćnog mjehura zahvaljujući imunoterapiji. Do nedavno se liječenje provodilo uz pomoć kemoterapije, ali problem je bio u tome što je mnogim bolesnicima postupak kemoterapije bio kontraindiciran. Prema statistikama, rak mokraćnog mjehura jedan je od najčešćih karcinoma..

19. travnja 2020., nedjelja

Hoće li izraelski liječnici moći usmjeriti imunitet protiv raka?

Sve onkološke bolesti imaju jednu značajku koja je opasna za ljude: zahvaćene stanice ne postaju strani element u tijelu. Oni ostaju stanice koje ne izvršavaju svoje ranije funkcije, već samo brzo dijele i uništavaju tijelo. Zaštitna funkcija tijela, imunitet, u onkologiji djeluje na takav način da stanice raka ostaju netaknute. Ova je činjenica natjerala onkologe na razmišljanje.